Bar de burchtloop

in een nieuw jasje!

Burchtloop 5 en 10km

Burchtloop Honselse Feestweek sluit zich aan bij het Westlandse runcircuit

Na afwezigheid van ruim 25 jaar is in 2015 de Burchtloop weer op het programma van de Honselse Feestweek gekomen. 9 edities lang was dit een uniek hardloop evenement waar teams bestaande uit 3 personen gezamenlijk een afstand van 2 kilometer door de straten van Honselersdijk aflegde en streden om de prestigieuze titel “Westlands kampioen Ploegentijdloop”. Ondanks het grote succes van de ploegentijdloop is 2024 het jaar van veranderingen voor de Feestweek. De Burchtloop is nu een wedstrijd voor recreatieve en wedstrijddeelnemers over een afstand van 5 of 10km over het mooie parcours langs de kassen van het Westland. De wedstrijd wordt in samenwerking met Olympus ‘70 georganiseerd.

 

De organisatie is zeer verheugd dat de 5 en 10 kilometer tevens onderdeel uitmaakt van LopersCompany Westland Zomer Runcircuit.

bar de burchtloop

Inschrijven

Online inschrijven is mogelijk! Door op onderstaande link te klikken wordt je naar de inschrijfpagina gestuurd.

Inschrijven

Let op! Inschrijven kan tot donderdag 27 juni 18.00 uur. Op de wedstrijddag is inschrijven niet meer mogelijk.

Kosten

De kosten voor deelname aan de 5 km of 10 km zijn € 10. Dit is exclusief de aanschaf van de SAW tijdregistratiechip. We verwachten dat de meeste deelnemers al over een chip beschikken. Wie nog niet over een chip beschikt kan deze bestellen tijdens het inschrijfproces voor € 4,5.

Bij jouw inschrijving inbegrepen:

 • verzorging onderweg en na afloop
 • herinnering
 • startnummer

Overeenkomstig de adviezen van de Atletiekunie hanteren wij voor deelname aan de 5 km een minimum leeftijd van 10 jaar en voor de 10 km een minimum leeftijd van 14 jaar.

Informatie

Vrijdag 28 juni 2024 is de Burchtloop

De informatie is onder voorbehoud van wijzigingen en zal verder aangevuld worden.

Programma

Tijdstip

Activiteit

Locatie

15.00-19.00

Ophalen startnummers

Plein voor het Nederhof

18.00

Start jeugdloop 500m t/m 6 jaar

Dijkstraat Honselersdijk

18.15

Start jeugdloop 1000m 7 t/m 9 jaar

Dijkstraat Honselersdijk

18.30

Start jeugdloop 1000m 10 t/m 12 jaar

Dijkstraat Honselersdijk

19.30

Start Rijnpoort 5 kilometer

Dijkstraat Honselersdijk

19.30

Start Gast is Koning 10 kilometer

Dijkstraat Honselersdijk

De parcoursen

De start van de 5 en 10 kilometer is in de Dijkstraat ter hoogte van het Voorhofplein. Het parcours is 5 kilometer lang en zal voor de wedstrijd over 10 km 2 maal worden afgelegd. De Finish is in de Dijkstraat bij Queen’s no9 (voorheen de Bar de Burcht)

 • Route 10 kilometer
 • Route 5 kilometer

Startnummers en tijdregistratie chips

Startnummers kunnen op de wedstrijddag worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat op het plein voor de Nederhof in de Hofstraat in Honselersdijk vanaf 15.00 uur.

burchtloop hfw

Voor de tijdregistratie van de hardlooponderdelen wordt er gebruik gemaakt van de herbruikbare chips van Stichting Atletiek Support (SAW). Deze SAW chips moet op de wreef van de schoen gedragen worden. Al 5.000 hardlopers beschikken over deze chip die sinds 2010 gebruikt wordt in de regio Westland. Als je al over een SAW chip gebruikt kun je het nummer van deze chip invullen op het inschrijfforumlier. Deelnemers die nog niet over een chip beschikken kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier en een chip bestellen. De kosten daarvan zijn € 4,5. Deze herbruikbare chip wordt gebruikt bij alle wegwedstrijden die door Olympus ’70 georganiseerd worden. Daarnaast gaan steeds meer andere regionale wedstrijden gebruik maken van deze chip.

chip burchtloop hfw

Mocht je je chip vergeten mee te nemen dan kun je op de wedstrijddag nog een chip aanschaffen bij de startlocatie. Als je van start gaat zonder chip zal je niet worden opgenomen in de uitslagenlijst. "No chip no time".

De chip dient op onderstaande wijze op de schoen te zitten.

chip hfw

https://youtu.be/NEJx_yKTFMQ

Prijzen

Op de 5 km zijn prijzen in natura voor nummers 1, 2 en 3 bij de dames en heren

Op de 10 km zijn prijzen in natura en geldprijzen voor de snelste 3 lopers in de verschillende wedstrijdcategorieën. Tevens zijn er prijzen voor de eerste 3 dames en heren overal. De prijsuitreiking vind plaats zodra er voldoende finishers zijn voor de verschillende categorieën.

Wedstrijdcategorieën

Heren
• Heren senioren 10M18,    14-34 jaar
• Heren masters 10M35,     34-44 jaar
• Heren masters 10M45,     45-54 jaar
• Heren masters 10M55,     55 jaar en ouder

 

Dames
• Dames senioren 10V18,    14-34 jaar
• Dames masters 10V35,     34-44 jaar
• Dames masters 10V45,     45-54 jaar
• Dames masters 10V55,     55 jaar en ouder

Er is geen onderscheid tussen recreatieve en wedstrijddeelnemers.

Bereikbaarheid

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met de fiets te komen omdat Honselersdijk grotendeels is afgesloten voor verkeer tijdens de feestweek. De start en finish vindt plaats in de Dijkstraat in Honselersdijk. Het wedstrijdsecretariaat is voor het Nederhof in de Hofstraat

Het adres Hofstraat 60, 2675 AL Honselersdijk.

Openbaar vervoer

Per bus naar Honselersdijk, halte Dijkweg. De bushalte bevind zich op 100 meter van het wedstrijdsecretariaat. Plan uw route via http://9292.nl/

Parkeren

De parkeerplaats bij voetbalvereniging SV Honselersdijk. Bereikbaar vanaf de Molenlaan in Honselersdijk. Vanaf het parkeerterrein bij SV Honselersdijk is het nog circa 900 meter naar het wedstrijdsecretariaat

Kleedruimte

Er is een kleedruimte beschikbaar om je om te kleden en kleding achter te laten. De locatie van de kleedruimte is wijkcentrum de Hunselear. Het adres van het wijkcentrum is De Hunselaer 1, 2675XJ en bevindt zich tussen het wedstrijdsectretariaat en de start (100 meter vanaf de Dijkstraat). Na afloop is het niet mogelijkheid om te douchen. Het wijkcentrum is geopend van 18.00 uur tot 22.00 uur.

Algemene voorwaarden

Door in te schrijven voor onze wedstrijden ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Deze houden in dat:

 1. Je gaat akkoord met publicatie van de uitslag van de wedstrijd op de website van Olympus'70 en inschrijven.nl. Via deze pagina zijn deze uitslagen te bereiken via een link.
 2. Je gaat akkoord met eventuele publicatie van foto's die tijdens het evenement zijn gemaakt
 3. Deelnemers onder 15 jaar hebben toestemming van hun ouders om aan de wedstrijd deel te nemen.
 4. Deelnemers verklaren geen gezondheidsklachten te hebben die deelname belemmeren.
 5. De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele verlies van eigendommen.
 6. Je mailadres kan gebruikt worden voor mailing aangaande de volgende editie van ons evenement en tevens ten behoeve van het runcircuit.
 7. De organisatie kan bij extreme omstandigheden besluiten de wedstrijd niet door te laten gaan. Gezien de kosten die gemaakt worden voor de organisatie die inmiddels gemaakt zijn, is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk.

Datum
vrijdag
28 juni 2024
Tijd
18.00 - 20.30
Leeftijd
10+
Kosten
€10,-