Kinderloop

Bar de Burchtloop

Bar de Burchtloop weer terug in Dijkstraat

Na twee corona-jaargangen is ook het hardloopfestijn van de Honselse Feestweek weer terug in het dorp. In 2020 was er een individuele, virtuele wedstrijd en voor de jeugd een filmpjes-wedstrijd.
Vorig jaar werd wegens de toenmalige beperkingen uitgeweken naar de atletiekbaan in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. Die editie pakte verrassend leuk uit, met zowel de jeugdlopen als het Westlands kampioenschap Ploegentijdloop.
En dan nu gelukkig weer terug waar de Bar de Burchtloop hoort: in de Dijkstraat.

Om 18.30 uur Kinderloop

Het evenement op vrijdagavond 24 juni begint om 18.30 uur met een wedstrijd over 500 meter voor jongens en meisjes tot en met 6 jaar. Vervolgens is de schooljeugd van 7 tot en met 9 jaar aan de beurt. Hier worden twee rondjes gelopen: in totaal 1.000 meter. Tot slot starten de oudste kinderen, van 10 tot en met 12 jaar. Ook zij lopen 1.000 meter.

Alle kinderen krijgen een prachtige ‘gouden medaille’ aan een oranje lint plus een zakje snoep. Voor de winnaars zijn er bekers en meer… En dat allemaal voor rekening van het Comité Honselse Feestweek, want voor de jeugd is de inschrijving gratis. 

Familie Heijneman
De Bar de Burchtloop werd in 2015, na een afwezigheid van 25 jaar, opnieuw in het leven geroepen. De familie Heijneman vormt de rode draad in dit hardloopevenement. Eertijds was dat vader Hans, als uitbater van De Burcht. Nu is dat het onderkomen van ‘Gast is Koning’, gerund door zoon Frank, die met zijn bedrijf hoofdsponsor van de loop is.

Ploegentijdloop

Klik hier voor informatie over de ploegentijdloop

Datum
vrijdag
24 juni 2022
Tijd
n.t.b.
Leeftijd
t/m 12 jaar
Kosten
Gratis