Honselse Feestweek gaat door!
Feestweek Radio
Vóór Honselersdijkers
Dóór Honselersdijkers

Workshops voor de basisscholen

Tijdens de Honselse Feestweek is er ook weer het programma voor de basisschoolleerlingen. Op vrijdag 2 juli 2021 zijn er vanaf 08.45 uur allerlei workshops met voor ieder wat wils! Er zijn workshops voor muziek, theater, kunst, dans, turnen en freerunning. Meld je z.s.m. aan voor één of twee workshops! Want voor alle onderdelen geldt, dat er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is. Aanmelden kan tot en met 30 juni. Door de Covid-19 maatregelen is het programma anders dan voorgaande jaren. De Hoeksteen en Dalton trappen af met twee rondes workshops en daarna volgt ‘t Startblok met twee rondes workshops. Alle workshops worden gegeven in basisschool De Hoeksteen, Fazantlaan 4 in Honselersdijk. De Hoeksteen/Daltonschool zullen om 08.45 uur aftrappen tot 10.30 uur. Daarna volgt ‘t Startblok om 11.15 uur tot 13.00 uur. Deelname is geheel gratis.

 

Waar kun je allemaal uit kiezen?

 

Muziekmeesters – muziek – snaar- en slaginstrumenten (groep 1 t/m groep 8)

We gaan muziek maken met trommels, gitaren en percussie. Samen maken we een lied en de muziekinstrumenten rouleren. De hele groep is de band!

 

Koperen Kees – Theater – Beleven van verhalen (groep 1 t/m 4) en Wie denk jij dat je bent? (groep 5 t/m 8)

Samen spelen en beleef met elkaar de mooiste verhalen. Sommige verhalen ken je misschien al en andere weer niet. Dat geeft niets, want wat is er mooier dan samen spelen en samen op avontuur gaan?

Wie denk jij dat je bent? Je gaat aan de slag met personages, verhalen maken en er wordt geïmproviseerd. We duiken samen in de fantasie en beleven de mooiste verhalen.

 

Atelier Kaas – beeldende kunst – plastic fantastic (groep 1 t/m 8)

Een beeldje maken van oud speelgoed en andere voorwerpen. Wat zijn jullie kunstenaars!

 

Beeldende Kunst – beeldende kunst- helemaal verknipt (groep 1 t/m 8)

Wat voor mooie kunstwerken kun je maken van gerecyclede wc rollen? Aandacht voor bedachtzaam omgaan met ons afval komt aan bod en vooral heel veel plezier beleven! 

 

Dance Innovation – dansen – Clipdance (groep 1 t/m 8)

Clipdance is een stoere dans cursus. Er wordt gewerkt aan coördinatie, motoriek, houding en uitstraling. Ook wordt er een gave clip opgenomen van het dansje dat je oefent tijdens deze workshop!

 

Dance for you – dansen – Kinderen voor kinderen (groep 1 t/m 4) en Tik Tok dansjes (groep 5 t/m 8)

Ben jij ook zo’n fan van Kinderen voor Kinderen? Dan kun je nu hun dansjes ook leren!

Ben jij ook vergroeid met je telefoon? En dans je ook meer voor je telefoon, dan dat je ermee belt? Dan is deze workshop echt iets voor jou. In deze workshop ga je alle Tik Tok dansjes leren die er maar zijn!

 

Leon Drums – muziek – Drummen in combinatie met Tougou’Dougou – muziek- Djembé (groep 1 t/m 8)

Heb je ooit al wel eens drumles willen krijgen in een caravan? Dan is dit je moment! In de caravan van Leon Drums krijg je drumles op een elektronisch drumstel door middel van video’s op de tablet.

Ga mee op een swingende reis door Afrika en speel op echte Afrikaanse djembés. Je leert verschillende ritmes en Afrikaanse liedjes.

 

Udi – Sport – Freerunnen (groep 1 t/m 8)

Freerunnen is spectaculair, uitdagend en avontuurlijk! Het is een energieke sport waarbij je op een creatieve manier zo snel en vloeiend mogelijk een parcours aflegt met allerlei hindernissen. Springen, salto’s, trucs; het hoort er allemaal bij! Kun jij door de vele uitdagingen en technieken je grenzen verleggen?

 

Udi – Sport – Turnen (groep 1 t/m 8)

Hangen in de ringen is veel leuker, dan hangen op de bank! Kom er dus vanaf en ga turnen. Het is een sport die allemaal verschillende onderdelen heeft. Of je nu de rekstok leuk vindt of de vloer kiest, er zit vast iets tussen dat je leuk vindt.

 

Je schrijft je dus in voor maximaal twee workshops. Dus dat wordt kiezen. Meld je z.s.m. aan, want vol is ook echt vol!

Belangrijk! Wil je met je vriendje of vriendinnetje in een workshop ingedeeld worden, geef je dan SAMEN op!

De workshops zijn ingedeeld in twee leeftijdscategorieën: kinderen uit groep 1 t/m 4 en kinderen uit groep 5 t/m 8. Helaas is het niet mogelijk om in een andere leeftijdscategorie deel te nemen.

Datum

2 juli

Tijd

08.45 – 13.00

Kosten

Gratis

Min./max. leeftijd

Geen

Zonder sponsoren geen Honselse Feestweek

Wij zijn trots op alle samenwerkingen met onze sponsoren.