Honselse Feestweek gaat door!
Feestweek Radio
Vóór Honselersdijkers
Dóór Honselersdijkers

Bar de Burchtloop 2021

Dit jaar in de Honselse Feestweek voor de 7e keer de ‘Bar de Burchtloop’. De editie van 2020 zal menigeen zijn ontgaan, want die werd door de coronamaatregelen individueel online gelopen.  Daardoor bleef het gezellige, publieksvriendelijke parcours in de Dijkstraat leeg. Voor de komende editie kunnen we verheugd melden dat we gebruik mogen maken van de atletiekbaan van Olympus ‘70. We wijken dit jaar dus voor een keertje uit naar Naaldwijk. Hierdoor is het publiek beter te reguleren dan in de Dijkstraat.

Om 18.30 uur Kinderloop

Het evenement op vrijdag 2 juli begint om 18.30 uur met een rondje van 400 meter voor jongens en meisjes tot en met 6 jaar. Vervolgens zijn de jongens en meisjes van 7 tot en met 9 jaar aan de beurt. Zij moeten twee rondjes lopen: in totaal 800 meter. Tot slot lopen de oudste kinderen van 10 tot en met 12 jaar drie rondjes op de baan dus 1200 meter.

Alle kinderen krijgen een prachtige ‘gouden medaille’ aan een oranje lint plus een zakje snoep. Voor de winnaars zijn er bekers en meer… En dat allemaal voor rekening van het Comité Honselse Feestweek, want voor de jeugd is de inschrijving gratis. Wel moeten de startnummer, in verband met de coronamaatregelen, vooraf opgehaald worden.

Om 19.00 uur: de 7e editie van het unieke Open Westlands kampioenschap Ploegentijdloop

Het gaat om teams van drie atleten, waarbij de tijd van de derde persoon telt. Er zijn prijzen voor de snelste drie teams. Dat zijn vaak mannenteams, maar er kan ook best een gemengd team tussen zitten, gezien de opkomst van snelle jonge vrouwen in de regio. Voor pure vrouwenteams zijn er ook drie prijzen. Om de lokale animo te stimuleren, is er ook een prijs voor het snelste team uit Honselersdijk. En om het niet alleen bloedserieus te maken: het leukst uitgedoste team gaat bovendien met de originaliteitsprijs naar huis.

Familie Heijneman
De Bar de Burchtloop werd in 2015, na een afwezigheid van 25 jaar, opnieuw in het leven geroepen. De familie Heijneman vormt de rode draad in dit hardloopevenement. Eertijds was dat vader Hans, als uitbater van De Burcht. Nu is dat het onderkomen van ‘Gast is Koning’, gerund door zoon Frank, die met zijn bedrijf hoofdsponsor van de loop is.

  • Vrijdag 2 juli om 18.30 uur kinderloop en 19.00 uur ploegentijdloop voor volwassenen, atletiekbaan Olympus ’70 in Naaldwijk
  • Aanmelden uiterlijk donderdag 1 juli via de website of de Feestweek App
  • Deelname voor kids t/m 12 jaar gratis; deelname aan ploegentijdloop per ploeg € 10,-

Zonder sponsoren geen Honselse Feestweek

Wij zijn trots op alle samenwerkingen met onze sponsoren.