Ploegentijdloop

Bar de Burchtloop

Bar de Burchtloop weer terug in Dijkstraat

Na twee corona-jaargangen is ook het hardloopfestijn van de Honselse Feestweek weer terug in het dorp. In 2020 was er een individuele, virtuele wedstrijd en voor de jeugd een filmpjes-wedstrijd.
Vorig jaar werd wegens de toenmalige beperkingen uitgeweken naar de atletiekbaan in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. Die editie pakte verrassend leuk uit, met zowel de jeugdlopen als het Westlands kampioenschap Ploegentijdloop.
En dan nu gelukkig weer terug waar de Bar de Burchtloop hoort: in de Dijkstraat.

Om 19.00 uur: de 8e editie van het unieke Open Westlands kampioenschap Ploegentijdloop

Het gaat om teams van drie atleten, waarbij de tijd van de derde persoon telt. Er zijn prijzen voor de snelste drie teams. Dat zijn vaak mannenteams, maar er kan ook best een gemengd team tussen zitten. Voor pure vrouwenteams zijn er ook drie prijzen. Om de lokale animo te stimuleren, is er ook een prijs voor het snelste team uit Honselersdijk. En om het niet alleen bloedserieus te maken: het leukst uitgedoste team gaat bovendien met de originaliteitsprijs naar huis.

Het Westlands kampioenschap werd vorig jaar gewonnen door Team Dragonfly. Dit bestond uit Maarten Bakker, Wesley Odenkirchen en Dominic Bersee. Helaas was er in deze editie slechts één vrouwenploeg: de Ophorstrunners 1, bestaande uit Annemarie de Koning, Linda Koper en naamgeefster Carla Ophorst.

Inschrijven voor de kinderloop en ploegentijdloop kan t/m 23 juni via de website honselsefeestweek.nl. Na inschrijving en het ophalen van de startnummers kan op de dag zelf tot een half uur voor de start.

Familie Heijneman
De Bar de Burchtloop werd in 2015, na een afwezigheid van 25 jaar, opnieuw in het leven geroepen. De familie Heijneman vormt de rode draad in dit hardloopevenement. Eertijds was dat vader Hans, als uitbater van De Burcht. Nu is dat het onderkomen van ‘Gast is Koning’, gerund door zoon Frank, die met zijn bedrijf hoofdsponsor van de loop is.

Kosten

De kosten zijn 10,- per team. Ieder team krijgt 3 consumptiebonnen.

Afstand

De afstand is 2 kilometer

 

Kinderloop

Lees hier informatie over de kinderloop

Datum
vrijdag
24 juni 2022
Tijd
19.00 - 20.30
Leeftijd
13+ jaar
Kosten
10,-